Заработи Варна Крематориум – най-модерният на Балканите

август 20, 2019
Варна крематориум

Варна вече има своя крематориум, който беше построен в рамките на една година. След успешната реализация, траурният център е вече завършен и работи. Така морският град има възможност за извършване на траурна услуга, към която интересът в България расте изключително силно и бързо в последните години.

Появата на Варненския крематориум не е просто още една възможност това да се случи. Той предлага кремация, която е на изключително високо ниво. Този траурен център е най-модерния в България и на Балканите,

Специфичното при технологията, използвана в него, е стопроцентовата гаранция, че в урната, която получават близките, е единствено и само прахта от костите на починалия Във Варненския крематориум това е гарантирано -целият процес е напълно автоматизиран, тъй като при повечето опечалени съществува съмнение по отношение на съдържанието в урните.

Във Варненския крематориум се използва технологията на пълно изгаряне като се дава стопроцентова гаранция, че в урната, която получават близките, е единствено и само прахта от костите на починалия.

В пещта влиза само един ковчег, изгарянето става на два етапа и това, което остава след него, са само костите на починалия, които се превръщат в прах. Те се поставят в урни, които са германско производство. В тях се поставя и уникална шамотна плочка, която е идентификационен номер за прахта от тленните останки на кремирания покойник. Опечалените могат да бъдат напълно сигурни, че държат в ръцете си всичко, което е останало от техния обичан близък след края на земния му път. Крематориумът във Варна дава гаранция за безостатъчно пълнене на праха в урната.

Кремацията, разбира се, не е само технология, тя е и съкровен ритуал. Затова и Варненският крематориум предлага възможно най-подходящите условия за  достойна и паметна раздяла с покойниците. Той разполага с наистина впечатляваща и просторна ритуална зала, оборудвана с модерна мултимедия. С помощта на звук и визия в нея се създава атмосфера за последно сбогом с починалия и припомнянето на неговия жизнен път. Опечалените имат възможност да изпратят своя близък до последната му крачка към Вечността (*вижте видео в края на публикацията).

Спокойната и изискана зала за раздаване пък вдъхва усещането за близост и съпричастие между хората, събрали се заедно по тъжен, но неизбежен за всеки човек повод.

Комплексът на Варненския крематориум се допълва и с красива паркова част, в която са разположени колумбарийни стени, оформени като могили, в които могат да бъдат поставени урните, а мястото е оформено с всичко необходимо за тези, които искат да почетат паметта на напусналите този свят близки.

„Беше ни мечта да направим нещо красиво и уникално, макар че сферата на дейност е непривлекателна. Когато става въпрос за смърт, хората се настройват негативно, защото мислят за нещо, което никой не иска да го сполети. Но това е част от живота – човек се ражда, човек умира. Ние искахме да направим така, че хората да изпращат близките си по достоен начин“, каза управителят на фирмата „Крематориум Инвест“ ООД Кирил Стоянов.

Варненският крематориум работи с всички траурни агенции, както и с общинските обредни фирми и предприятия. Комплексът се намира на Гробищен парк Запад  в близкото до Варна с. Тополи.